Descrierea textului „Lorem ipsum dolor sit amet” care apare în Ajutorul din Word

Descrierea textului „Lorem ipsum dolor sit amet” care apare în Ajutorul din Word

Expresia „Lorem ipsum dolor sit amet” apare în Ajutorul online din Microsoft Word. Această frază are aspectul unei expresii latine inteligibile. În realitate, este un nonsens.

Deşi expresia este un nonsens, are o lungă istorie. Expresia a fost utilizată de-a lungul a câteva secole de către tipografi pentru a expune caracteristicile cele mai pregnante ale fonturilor. Era utilizată deoarece literele conţinute şi spaţiile dintre litere din această combinaţie prezintă, cât se poate de bine, grosimea, forma şi alte caracteristici importante ale tipului de literă.

Ediţia din 1994 a magazinului „Before & After” descrie expresia „Lorem ipsum …” ca fiind o versiune latină reordonată a unui pasaj din de Finibus Bonorum et Malorum, un tratat de teorie etică scris de Cicero în 45 Î.Hr. Pasajul „Lorem ipsum …” este preluat din textul, „Neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit …”, ceea ce s-ar traduce astfel: „Nimănui nu-i place durerea în sine, nici nu o caută sau o doreşte, deoarece este durere…”

În anii 1500, un tipograf a adaptat textul lui Cicero pentru a dezvolta o pagină cu eşantioane de tipuri de litere. De atunci, textul aparent latin a devenit standard al industriei tipografice pentru mostrele de text. Înainte de apariţia publicaţiilor electronice, proiectanţii de grafică trebuiau să facă o machetă a proiectelor lor desenând linii care imitau scrisul pentru da indicii despre text. Apariţia foliilor auto-adezive preimprimate cu „Lorem ipsum” a oferit o modalitate mai realistă de indicare a locului unde va fi text într-o pagină.

Lasă un comentariu

*Câmpuri obligatorii Validați câmpurile necesare

*

*